به باور رشیدی کوچی فیلترینگ اگر موفقیت‌آمیز بود امروز مسئله‌ای وجود نداشت، این درحالیست که فیلترینگ پاک کردن صورت مسئله و بی‌فایده است.

یک نماینده مجلس با بیان اینکه اگر قرار بود با فیلترینگ جلوی آشوب گرفته شود قاعدتا نباید دیگر اتفاقی می افتاد، تاکید داشت فیلتر کردن چاره کار نیست و پاک کردن صورت مسئله است.

 

جلال رشیدی کوچی نماینده مجلس در گفت وگو با عصرایران در مورد فیلتر دائمی شبکه‌های اجتماعی گفت: «فیلتر کردن چاره کار نیست و پاک کردن صورت مسئله است.»

رشیدی کوچی در ادامه توضیحات خود پیرامون بی‌اثر بودن فیلترینگ گفت: «اینکه ما سرمان را در برف کنیم به منزله این نیست که خطرات پیرامونی ما وجود ندارد. تجربه هم ثابت کرده است که فیلتر کردن راهکار نیست اگر قرار بود که با فیلتر کردن جلوی آشوب را بگیریم که ما فیسبوک، توئیتر، تلگرام را فیلتر کردیم و قاعدتا نباید دیگر اتفاقی می افتاد.»

 

کاربر به شبکه اجتماعی ارزش می‌دهد

عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه فیلترینگ، روش کار نیست، گفت: «الان من استوری در اینستاگرام گذاشتم نسبت به قبل از فیلتر تعداد بازدید کننده هزار نفر کم شده است و این یعنی این افراد و مردم در اینستاگرام هستند و به فیلترشکن دسترسی دارند. فیلتر شدن راه چاره نیست و فقط کسب و کار و زندگی خیلی افراد را مختل کرده است و به اقتصاد ضربه زده است.»

رشیدی کوچی در ادامه توضیحات خود با اشاره به اینکه عده ای اعتقادشان این است که باید شبکه اجتماعی داخلی باشد، گفت: «ما نمی گوییم نباشد، ما می گوییم باشد اتفاقا زیرساخت آن را هم تقویت و کمک هم کنند ولی آنچه که یک شبکه اجتماعی را قوی می کند حضور مردم است یعنی مخاطب و کاربر است که به یک شبکه اجتماعی ارزش می دهد.»

او در بخش دیگری از توضیحات خود شبکه‌های اجتماعی را به موج‌های قدرتمند تشبیه کرد و هنر را در یاد گرفتن موج سواری و نه ایستادن در مقابل موج دانست و گفت:«ما باید این را یاد بگیریم.»

نماینده مجلس: تا جایی که بتوانیم جلوی فیلترینگ را می‌گیریم

رشیدی کوچی با اشاره به برخی استدلال‌ها مبنی بر اینکه «شبکه‌های اجتماعی بستر اغتشاشات را فراهم کرده‌اند» و با همین موضوع، دنبال فیلتر کردن هستند، گفت: «خیلی از افرادی که می خواهند شبکه‌های اجتماعی را فیلتر کنند در مجلس هستند. تا آنجایی که بتوانیم تلاش می‌کنیم جلوی این روش را بگیریم. این روش یعنی فیلتر شبکه‌های مجازی جواب نمی‌دهد.»

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه ما هم موافق ساماندهی فضای مجازی هستیم، گفت: «در اینکه شبکه‌های اجتماعی بستر برخی آشوب‌ها را فراهم می کنند شکی نیست اما تجربه گذشته نشان داده بستن این شبکه ها راه چاره نیست.»

به باور او این روش یعنی فیلتر شدن فضای مجازی اشتباه است. او با توضیح درباره روش موثرتر گفت: «من قائل به سطح دسترسی هستم. یعنی شما به عنوان خبرنگار یک سطح دسترسی، دانشجو یک دسترسی، نماینده مجلس یک سطح دسترسی و یک دانش‌آموز یک سطح دسترسی داشته باشد. چیزی که در همه دنیا هست.»

اعلام تعیین سطح دسترسی به اینترنت هم یادآور یکی دیگر از نگرانی‌هایی است که پیش از چالش‌های این روزها مخالفان طرح صیانت و افرادی که مطالبه‌شان دسترسی آزاد به اینترنت بود درباره آن ابراز نگرانی کردند. پیش از این بحث VPN قانونی، همراستا با تصمیم‌گیری‌هایی درباره «اینترنت طبقاتی» مطرح شده بود.

حتی پیش از این گفته شده بود که برخی سایت‌های فیلتر شده مانند یوتیوب باید برای برخی از اقشار جامعه در دسترس قرار بگیرند. فیروزآبادی پیش از این در جریان پرسش‌هایی که دیجیاتو طرح کرده بود هم به سوال دیجیاتو درباره احتمال رفع فیلتر این دسته از سایت‌ها و همچنین احتمال طبقه‌بندی شدن اینترنت پاسخ شفافی نداده بود.

حالا در شرایطی که دسترسی به اینترنت به شکل قطره چکانی است، یک نماینده مجلس با فیلترینگ گسترده مخالفت می‌کند و امیدوار است طرح اینترنت طبقاتی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

هرچند این مصاحبه رشیدی کوچی در حالی منتشر شده که در روزهای اخیر نه تنها اختلالات اینترنت تشدید شده، فیلترینگ نیز تقویت شده و برخی مسئولان رفع فیلتر را وابسته به آرامش در سطح کشور اعلام کرده‌اند. از سویی دیگر وزیر ارتباطات نیز فیلترینگ اینستاگرام و واتس‌اپ را تصمیم مراجع ذی‌صلاح عنوان و برای رفع فیلتر نیز شرط محال گذاشته است.